DRY AGED DOLAP HAKKINDA BİR BLOG

Dry Aged olarak adlandırılan etlerin kuru yaşlandırılması yönteminde et, en az 21 gün olmak üzere özel dolaplarda ve özel şartlarda muhafaza edilir. Etin kemiği üzerinde yumuşaması sağlandıktan sonra hem hoş bir kokuya sahip olur hem de kolay bir şekilde pişmektedir. Steakhouse restoranlarda da en fazla bu etler tercih edilmektedir.

Bu etler sığırların en kaliteli bölgelerindeki etlerinden yapıldığından, dry age yönteminde oluşan küften dolayı bir miktarının sıyrılıp atılmasından ve belirli bir süre ve maliyet gerektirdiğinden bu etler diğerlerinden haklı olarak pahalıdır.

Bu ve bunun gibi dry age hakkında bilgileri bulabileceğiniz bir blog: http://dryage.blogspot.com.tr/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KELİME AVI OYUNU HİLESİ

Yanbakkal Uygulaması

La Cimbali M24 Kahve Makinesi