Maharet Fırında: Rational

Deliler gibi Formula 1 izlerdim üniversite yıllarımda. Genelde M. Schumacher Ferrarisi ile şampiyon olurdu. Bir süre sonra yarışmayı bırakan Schumacher 4 yıl sonra Mercedes GP takımıyla tekrar yarıştı. Formula 1'in en iyi pilotu olarak görülen, Toplamda 7 olmak üzere 2000 yılından başlayarak 5 sezon üst üste şampiyon olan Schumacher Ferrari sonrası hiç bir yarışta birincilik kürsüsüne çıkamadı.

M.Schumacher'in bu durumu insanın aklına maharetin sürücüde değil arabada olduğunu getiriyor. Formula 1'de sürüşü etkileyen çok fazla faktör olduğu bilindiğinden buna kesin bir şey söylenemez ancak sayılar Ferrari sonrası Schumacher'in podyuma bile çıkmakta zorlandığını göstermektedir.

Aynı durum şefler için de söz konusudur. Zira büyük markaların mutfaklarındaki şefler çok kaliteli endüstriyel ürünlerle çalışırlar. Son zamanlarda karşılaştığım, özelliklerini duyduğumda çok şaşırdığım bir fırın markası var: Rational Fırın

Rational Fırın o kadar gelişmiş özelliklere sahip ki bu fırını kullanan kişinin pişirdiği yemeklere ne koyacağını bilmesi yeterli. Pişirme sürecindeki tüm işlemleri Rational Fırın kendi üstlenmiştir.

Benim en çok dikkatimi çeken özelliği aynı anda farklı yemekleri kokuları ve tatlarını karıştırmadan pişirebilmesidir. Sadece 1 m² alanda ızgara, fırınlama, buharda pişirme, kızartma, kısık ateşte buğulama, haşlama veya kaynatma yapabilirsiniz. Üstelik et, balık, kümes hayvanı, sebze, yumurtalı yemekler, unlu mamuller veya tatlı olması; 30 kişiye mi yoksa binlerce kişiye mi yemek hazırladığınız da hiç fark etmez.

SİZE KALAN SONUCU BELİRLEMEK

Sadece az pişmiş mi yoksa iyi pişmiş mi, renklerinin açık mı koyu mu, dışlarının çıtır çıtır mı yumuşak mı, yemeklerinizde nasıl sonuçlar istiyorsanız onu belirtin. Çünkü artık ideal sıcaklığı, nemi veya hava hızını ayarlamanız ve sürekli olarak ayarları düzeltmekle uğraşmanız gerekmiyor.

RATIONAL SELFCOOKING CENTER AKILLI ÖZELLİKLER

Rational Fırın modelleri SelfCookingCenter 5 Senses olarak geçmektedir çok önemli 4 adet akıllı özelliğe sahiptir. Rational üreticileri fırınların yapay zekayla değil gerçek zekayla donatıldığını söylerler
Bunlar iCooingControl, iLevelControl, hiDensityControl ve Efficient CareControl özellikleridir.

iCooking Control ile ilgili daha fazla bilgiyi bu linkten alabilirsiniz

5 Duyu ile donatılmış olan bu fırınlar Hisseder, Algılar, Düşünür, Öğrenir, İletişim Kurar.

Rational Türkiye

6 adet GN 1/1 Tepsi kapasiteli Rational SCC61E Fırın


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KELİME AVI OYUNU HİLESİ

Yanbakkal Uygulaması

La Cimbali M24 Kahve Makinesi