MESUDİYE'DE ORGANİK ARICILIK

Ordu iline bağlı olan Mesudiye ilçesi, denizden 115 km içeride ve ortalama 1350 m yükseklikte bir yerleşim yeridir. Ordu ilinin en uzun akarsuyu olan Melet çayı Mesudiye sınırlarında doğmakta olup ilçenin içinden geçmektedir. Mesudiye'de yaylacılık kültürü oldukça gelişmiştir. Başlıca yaylaları Keyfalan, Taştekne, Kızılağaç, Çukuralan, Üreğil ve Zile yaylalarıdır. Iğdır ormanları Mesudiye'nin güzel çam ormanıdır. Mesudiye’nin en önemli geçim kaynağı hayvancılıktır.

Genel olarak bakıldığında Mesudiye'de tarım pek yapılmamaktadır. Uygun yerler bulunduğu taktirde sanayi olmayan bir ilçe olması sebebiyle organik tarım için uygundur. Yaylaların bol olması ve Iğdır ormanıyla çevrili olması da organik arıcılık için çok uygun bir yer olmasını sağlamıştır.

Mesudiye ilçesi Üçyol Mahallesinde bulunan Melet Organik Arıcılık ve Tarım firması bu durumu değerlendirerek burada bir arıcılık çiftliği kurmuştur. Melet Arıcılık sahip olduğu cins arılar, sanayiden uzak çevre, ormanlık alan ve yaylalardaki bitki çeşitliliği ile organik bal üretiminde yüksek standartları sağlamıştır.

Melet arıcılık ürün çeşitleri, organik petek balı, organik karakovan balı, propolis, arı poleni gibi ürünlerin yanı sıra organik tavuk ve ürünleri ile gojiberi bitkisinden oluşmaktadır. Melet Arıcılık ve Tarım ürün çeşitliliğini yıllar içerisinde artıracaktır.

Organik bal ürünleri satın almak ve iletişime geçmek için firma web sitesini kullanabilirsiniz

MELET ARICILIK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KELİME AVI OYUNU HİLESİ

Yanbakkal Uygulaması

La Cimbali M24 Kahve Makinesi