DRY AGED DOLAP HAKKINDA BİR BLOG
Dry Aged olarak
adlandırılan etlerin kuru yaşlandırılması yönteminde et, en az 21 gün olmak
üzere özel dolaplarda ve özel şartlarda muhafaza edilir. Etin kemiği üzerinde
yumuşaması sağlandıktan sonra hem hoş bir kokuya sahip olur hem de kolay bir
şekilde pişmektedir. Steakhouse restoranlarda da en fazla bu etler tercih
edilmektedir.
Bu etler sığırların en kaliteli bölgelerindeki etlerinden yapıldığından, dry age yönteminde oluşan küften dolayı bir miktarının sıyrılıp atılmasından ve belirli bir süre ve maliyet gerektirdiğinden bu etler diğerlerinden haklı olarak pahalıdır.
Bu ve bunun gibi dry age hakkında bilgileri bulabileceğiniz bir blog: http://dryage.blogspot.com.tr/
Bu etler sığırların en kaliteli bölgelerindeki etlerinden yapıldığından, dry age yönteminde oluşan küften dolayı bir miktarının sıyrılıp atılmasından ve belirli bir süre ve maliyet gerektirdiğinden bu etler diğerlerinden haklı olarak pahalıdır.
Bu ve bunun gibi dry age hakkında bilgileri bulabileceğiniz bir blog: http://dryage.blogspot.com.tr/
Yorumlar
Yorum Gönder